SPG Wagen

’s Werelds meest geavanceerde marathonwagen; speciaal ontwikkeld voor de rolstoelgebonden menner. Trots presenteren wij deze unieke wagen. Een zeer stabiele rolstoeltoegankelijke marathonwagen, voorzien van een geheel nieuw stuursysteem – een combinatie van fusee en schamel – welke op de markt gebracht wordt onder de naam ‘combi besturing’.

Deze besturing zorgt ervoor dat de wagen uiterst licht stuurt, een zeer grote stabiliteit heeft en niet uitdrift. De wagen behoudt deze stabiliteit ook bij een te nemen keertwending.
Tevens is door een vernuftig systeem een stuurvertraging ingebouwd.

Door het wegnemen van de koetsierszitting kan de wagen (zonder gereedschap) omgebouwd worden tot een rolstoel toegankelijke wagen.
De bodem van de wagen kan eenvoudig, door middel van een ingenieus scharnier-lift systeem, worden omgezet in een oprijplaat voor de rolstoeler.

Tevens is de wagen voorzien van een liersysteem die (eventueel) meehelpt de rolstoel op de marathonwagen te trekken.

Omdat de gewichtsverdeling beduidend anders is dan bij een normale menwagen – een rolstoel met inzittende kan soms wel 200 kg wegen – is ook hiervoor een adequate oplossing gevonden.

Ook is er voldoende plaats voor een hulpkoetsier en grooms.Kortom, door deze ontwikkeling is het mogelijk dat rolstoelgebonden menners nu ook volledig deel kunnen nemen aan reguliere samengestelde men wedstrijden.
Deze wagen is ontwikkeld en gebouwd in nauw overleg met de ‘Stichting Paardrijden Gehandicapten’ uit Apeldoorn en voldoet aan de eisen welke gesteld worden aan dergelijke wagens, met de veiligheid op de eerste plaats.

Na de ontwikkeling van de onafhankelijke vering in 1994, en de achterwielbesturing in 1996 is de combi besturing van de vooras van deze menwagen èn de uitklapbare liftbodem onze nieuwste innovatie.

Momenteel wordt er gewerkt aan een aanpassing, zodat het systeem onder elk merk marathonwagen gebouwd kan worden.

Dus u ziet en merkt wel dat we de concurrentie jaren voor zijn !