Container Lift Systeem

Flexibiliteit in uw vervoer en op de werkplek. Handig zo’n gesloten container waarin u al uw materialen veilig kunt meenemen en dan zo op de bouw kunt neerzetten. Met zo’n magazijntje op de bouw grijpt u niet gauw meer mis. En dat scheelt heel wat op en neer rijden! Het vervoer van een container / magazijn door derden kost gemiddeld € 115,00 per rit.
Zelfs de werkplaats kan mee, makkelijk voor u, service voor de cliënt. En met een kuipbak erbij, hoeft u het zand nooit meer met de schop te lossen, dat scheelt ook weer veel tijd en zweet. Doordat de oprijhoogte van de bak heel gering is als de bak op de grond staat, is het ideaal in- en uitrijden met bij voorbeeld een kruiwagen.
En zo zijn er nog 1001 voorbeelden te noemen voor het handige Container Lift Systeem van HCA. Wij brengen dit systeem dan ook niet zomaar op de markt, wij hebben er zelf al ruim tien jaar ervaring mee.
De werking kunt u via deze pagina bekijken.

 Container Lift Systeem op chassis-cabine (klik voor foto’s en gegevens)
Het CLS op chassis-cabine is een eenvoudig en snel systeem.
Het gewicht van het CLS is, dankzij de compacte componenten en constructie, nog geen 300 kg. Dit gewicht dient van het laadvermogen afgetrokken te worden.
Er zijn twee types CLS te onderscheiden, namelijk:
CLS 2510, deze is bedoeld voor chassis-cabine met een brutogewicht tot 3500 kg en een chassis-lengte van circa 350 cm en heeft een eigen gewicht van circa 300 kg.
CLS 4010, deze is bedoeld voor chassis-cabine met een brutogewicht tot 5000 kg en een chassis-lengte van circa 400 cm en heeft een eigen gewicht van circa 400 kg.
Door de ingenieuze hydraulische aandrijving en de uitgekiende kabeltrommels is het geheel bijzonder licht en compact. Daardoor is het CLS op iedere lichte chassis-cabine te monteren.

De bediening geschiedt vanuit de cabine door middel van een overzichtelijk bedieningspaneel. Aan de achterkant van de wagen zit een extra schakelaar om de optreklier te bedienen.

Aanhangwagen met Container Lift Systeem (klik voor foto’s en gegevens)
HCA levert tevens aanhangwagens met Container Lift Systeem. De werking is even vernuftig als eenvoudig als het CLS op chassis-cabine.
De aanhangwagen is zeer gebruiksvriendelijk in kleine ruimtes. HCA heeft hier een aanhangwagen voor ontwikkeld die uitblinkt door zijn lage eigen gewicht, hoog laadvermogen en rotsvaste wegligging. Zelfs bij maximale belading.
Er is een 2500 kg en een 3500 kg uitvoering. De aanhangwagen wordt compleet gemonteerd en gebruiksklaar afgeleverd.
De aanhangwagen wordt standaard geleverd met een zwaar neuswiel. Er kan ook worden gekozen voor een hydraulisch neuswiel, in overleg met HCA.
Ook kan een aanhangwagen geleverd worden waarop u vanaf de auto met CLS een container zo over kunt zetten; u kunt dan twee containers tegelijk meenemen.

Maten
De standaard afmetingen (bakmaat) van een aanhangwagen met CLS in een 2500 kg uitvoering is 180 x 340 cm.
De standaard afmetingen (bakmaat) van een aanhangwagen met CLS in een 3500 kg uitvoering is 180 x 400 cm.

Andere maten zijn uiteraard mogelijk.

Het CLS op chassis-cabine (type 2510) heeft een opbouwhoogte van ± 18 cm.
Type 4010 heeft een opbouwhoogte van ± 22 cm.

Een maatwerk container
De grootte van de container is variabel. Er kan gekozen worden voor een open laadbak, voor het makkelijk laden en lossen van grind e.d. Maar ook een gesloten container kan geleverd worden in iedere maat en zelfs geheel voorzien van een interieur!